Tarımsal Araştırmalar ArGe Çağrıları Açıldı!

Tarımsal Araştırmalar ArGe Çağrıları Açıldı!

Tarımsal Araştırmalar ArGe Çağrıları Açıldı!

Türkiye'de tarımsal Ar-Ge ve yenilik ekosistemine sunulan imkânların çıktı odaklı ve bütüncül olarak yönetilmesi amacıyla, TÜBİTAK ile TAGEM arasında bir iş birliği protokolü imzalanmıştır.

Yapılan iş birliği kapsamında Tarımsal Araştırmalar başlığı altında, ekosistem paydaşlarının potansiyellerinin ülkemiz gıda güvenliği ve sürdürülebilirliği hedeflerine ulaşması ve Ar-Ge kaynaklarının daha etkin kullanılabilmesi amacıyla, ortak öncelikli Ar-Ge ve yenilik konuları belirlenmiş ve Üniversite-Kamu-Özel Sektör işbirliklerini hedefleyen iki farklı çağrı ilan edilmiştir.

İlan edilen çağrılar şu şekildedir;

1003-Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında; sonuç odaklı, yüksek ticarileşme etki potansiyeline sahip özgün temel/uygulamalı araştırma projelerinin desteklenmesi hedeflenmektedir. Bilgi notu için tıklayınız.

1005-Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı kapsamında; çıktı odaklı, kısa süreli, ülkemizde ihtiyaç duyulan, dışa bağımlılığı azaltacak ve/veya ülkemizin rekabet gücünü artıracak ürün/süreç/yöntem/model geliştirme amacına yönelik yenilikçi yönü olan uygulamalı araştırma ve/veya deneysel geliştirme projeleri desteklenecektir. Bilgi notu için tıklayınız.

50 Milyon TL'ye sahip program bütçesi ile; Tarımda Dijitalleşme, Gıda İşleme ve Üretim Teknolojileri, Bitki Sağlığı, Toprak ve Bitki Besleme, Hayvan Besleme, Hayvan Yetiştirme ve Yetiştirme Hastalıkları, Tarım Ekonomisi ve Politikaları Araştırmaları, Tarla Bitkileri, Bahçe Bitkileri, Su Ürünleri konularında başvurular desteklenecek.

Çağrılar 20.06.2022 tarihi itibariyle açılmış olup, 01.09.2022 tarihine kadar açık kalacaktır.

Refero Danışmanlık olarak, firmanızın ilgili ulusal ya da uluslararası kuruluşlar fon ve hibe desteği alabilmeleri, Ar-Ge kapasitelerini arttırabilmeleri için uçtan uca proje danışmanlığı veriyoruz. Ulusal destekler proje danışmanlığı kapsamında proje fikrinin oluşturulmasından proje yazımına, raporlama süreçlerinden proje kapama sürecine kadar her aşamada danışanlarımıza destek oluyoruz
– Proje fikrinizi değerlendirir, önerilerimizi sunarız.
– Proje dosyanızı hazırlar, bütçenizi oluştururuz.
– Değerlendirme aşamasında hakem görüşmelerine eşlik ederiz.
– Proje destek almaya hak kazandıktan sonra teknik ve mali raporlama süreçlerinizi yönetiriz.
– Size uygun yeni çağrılar açıldığında sizi bilgilendiririz.

Bu ve bunun gibi destekler hakkında detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.