TÜBİTAK’tan Yeni Ar-Ge Desteği!

TÜBİTAK’tan Yeni Ar-Ge Desteği!

TÜBİTAK'tan Yeni Ar-Ge Desteği!

TÜBİTAK, çağrı kapsamında şirketler arası iş birliklerinin arttırılmasını, bu iş birliklerinden yeni ürünler ve süreçlerin ortaya çıkarılmasını beklemektedir. Bu kapsamda Tedarçi KuruluşMüşteri Kuruluş‘tan alacağı siparişin Ar-Ge giderlerinin bir kısmını TÜBİTAK’tan ve Müşteri Kuruluş‘tan temin edecektir.

Müşteri Kuruluş ve en az bir Tedarikçi Kuruluş ortak başvuru yapabilmektedir. Tedarikçi Kuruluş sadece KOBİ ölçeğinde olabilmektedir.

Çağrıda kapsamında TÜBİTAK, herhangi bir sektör ve konu sınırlaması belirlememiştir. Tüm sektör ve tüm teknoloji alanlarına yönelik ticarileşme potansiyelinin yüksek olduğu Ar-Ge projelerinin başvurması beklenmektedir. Bundan dolayı proje önerilerinde tarafımızdan hazırlanacak olan ekonomik fizibilite raporu büyük önem arz etmektedir. Proje önerisi sadece Tedarikçi‘nin yapacağı çalışmalarını kapsayacaktır. Müşteri, projenin hedeflendiği şekilde yürütüldüğünü takip edecek olup, Ar-Ge çalışmalarını Tedarikçi yapacaktır.

Destek Oranı

Müşteri, izleme aşamasında dönem raporunda beyan edilen giderin %40’ını Tedarikçi‘ye ödeyecektir. TÜBİTAK’ta kabul edilen harcama tutarının %40’ını Tedarikçi‘ye hibe olarak destek verecektir. Kalan kısım Tedarikçi tarafından karşılanacaktır.

Proje süresi

Ürün/süreç geliştirme ve Ticarileşme olmak üzere iki aşamadan oluşmaktadır. Ürün/süreç geliştirme aşaması en fazla 24 ay olabilmektedir. Ticarileşme aşaması, proje sonuçlarının takip edilmesi amacıyla kullanılan süredir. Maksimum 24 aydır. Destek kararı alınan projeler için bu süre TÜBİTAK tarafından belirlenmektedir. Bu aşamaya dair gider sunulamamaktadır. Projeler için başlangıçta varsayılan ticarileşme süresi 24 ay olacaktır.

Detay bilgi için buradan çağrı duyurusuna, buradan da tanıtıcı dokümana ulaşabilirsiniz.

Bu ve bunun gibi destekler hakkında detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.