KOSGEB Market Bakkal Girişimcilik Desteği Nedir?

  • Anasayfa
  • Blog
  • KOSGEB Market Bakkal Girişimcilik Desteği Nedir?

KOSGEB Market Bakkal Girişimcilik Desteği Nedir?

  • 18 Nisan 2021

Bakkal market gibi perakende ticaretine yönelik faaliyetler KOSGEB’in Geleneksel Girişimcilik Destek Programı kapsamında destek verdiği sektörler arasındadır. KOSGEB’in geleneksel girişimcilik programı kapsamında 60.000 TL’ye kadar hibe desteği ve 70.000TL’ye kadar kredi faiz desteğinden faydalanabilirsiniz.

KOSGEB Market Bakkal Destekleri Nelerdir?


KOSGEB desteği kapsamında proje hazırlanarak aşağıdaki desteklerden faydalanılabilir;

– Kuruluş Desteği: Şirketinizi şahıs işletme statüsünde kurarsanız 5.000 TL, Limited ya da Anonim şirket olarak kurarsanız 10.000 TL’lik hibe alırsınız.

– İstihdam Desteği: İşletmenizde istihdam ettiğiniz personel sayısına göre 40.000 TL ile 50.000 TL arasında değişen hibe miktarı alabilmektesiniz. İşletmenizi faaliyete geçirdikten sonra ilk yılın sonunda ve ikinci yılın sonunda çalıştırdığınız personellerin prim-gün sayısına bakılarak destek tutarı belirlenmektedir.

– Kredi Faiz Desteği: İşletmeniz için 50.000 TL ile 70.000 TL arasında değişen kredi faiz desteğinden faydalanma hakkınız bulunmaktadır. KOSGEB, bankalardan alacağınız kredinin faiz tutarının belirli bir miktarını karşılayarak destek olmaktadır.

KOSGEB Geleneksel Girişimcilik Destek Programına ilave olarak, istihdam edeceğiniz personeller için SGK ve İŞKUR teşvikleri de bulunmaktadır.

Bakkal, market NACE kodu aşağıdaki gibidir. Şirketinizi kurarken bu NACE kodunu seçerek kurulumunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

47.11.01Bakkal ve marketlerde yapılan perakende ticaret (belirli bir mala tahsis edilmemiş mağazalarda gıda, içecek veya tütün ağırlıklı perakende ticaret)
47.11.02Süpermarket ve hipermarketlerde yapılan perakende ticaret (belirli bir mala tahsis edilmemiş mağazalarda gıda, içecek veya tütün ağırlıklı perakende ticaret)


KOSGEB Market Bakkal Desteğinden Kimler Faydalanabilir?


– Şirket ortaklarından en az birinin şirket kurulumundan önce KOSGEB Online Girişimcilik Eğitimini tamamlamış olması,
– Online eğitimi tamamlayan ortağın (girişimci) en az %50 ortaklığının olması,
– Şirket kurulumundan sonra en geç 1 yıl içinde başvurunun yapılması,
 Girişimcinin, şirket kuruluş tarihinden üç yıl öncesinden destek programına başvurduğu tarihe kadar, başvuruda bulunduğu işletme dışında;
     – gerçek kişi statüsünde bir firmasının olmaması,
     – tüzel kişi statüsünde kurulmuş herhangi bir firmada %30 ve üzeri ortaklığının bulunmaması
– Girişimcinin proje başvurusu yaptıktan sonra başka bir işletme/kurum/kuruluşta SGK hükümlerine tabi olarak çalışmıyor olması.

KOSGEB Bakkal Market Desteğinden Faydalanmak için Ne Yapmak Gerekir?


KOSGEB’in bakkal ve market faaliyetlerine yönelik hibe ve kredi faiz desteklerinden faydalanabilmek için işletmeyi girişimcilik sertifikası ile kurduktan sonra 1 yıl içerisinde proje hazırlanması gerekmektedir. KOSGEB bu projeyi inceleyerek kararını açıklamaktadır. Bu kapsamda, projenin doğru bir şekilde, KOSGEB’in dikkat ettiği unsulara ve proje metodolojisine göre hazırlanması büyük önem arz etmektedir. Refero Danışmanlık olarak bu projenin hazırlanmasında ve kuracağınız işe yönelik bütün devlet destekleri süreçlerinizi yöneterek maliyetlerinizi azaltmaktayız.

Bu ve bunun gibi destekler hakkında detaylı bilgi almak, projenizi birlikte hazırlamak için buradan bize ulaşabilirsiniz.

İletişim Formu

    +90 (312) 343 91 04

    Pazartesi – Cuma: 08:00 – 19:00
    Bizlere Ulaşabilirsiniz