Yurtdışına Yönelik Mobil Uygulama/Bilgisayar Oyunu Geliştirme Ve Tanıtım Desteği Nedir?

  • Anasayfa
  • Blog
  • Yurtdışına Yönelik Mobil Uygulama/Bilgisayar Oyunu Geliştirme Ve Tanıtım Desteği Nedir?

Yurtdışına Yönelik Mobil Uygulama/Bilgisayar Oyunu Geliştirme Ve Tanıtım Desteği Nedir?

  • 27 Ağustos 2020

Amacı yurtdışına yönelik, döviz kazandırıcı mobil uygulama / bilgisayar oyunu geliştirmek ya da geliştirdiği ürünü yurtdışında tanıtmak olan firmalar, Ticaret Bakanlığı’nın bu desteği ile giderlerini %50-60 oranında geri alabilmektedir.

1) Oyun Geliştirme/Mobil Uygulama Desteği:

– Yazılım Lisans Satın Alma / Kiralama Desteği: Geliştirmeye yönelik yapacağınız satın alım veya kiralama harcamalarının %50’si, yıllık azami 50.000 $’a kadar desteklenmektedir.
– Yeni İstihdam Desteği: Yeni istihdam edilecek 2 personel için, personel başına brüt yıllık maksimum 25.000 $ desteklenmektedir.

2) Mobil Uygulama ve Pazara Giriş Desteği:

Geliştirilen ürünün Tanıtım Materyalleri Hazırlama Giderleri (internet reklamları hazırlama/ hazırlatma vb, ürüne özel web sitesi hazırlama/hazırlatma vb), yerelleştirme (Tercüme), Barındırma Giderleri (Hosting), %50 oranında, maksimum 200.000 $’a kadar desteklenmektedir.

3) Reklam, Tanıtım ve Pazarlama Giderleri Desteği:

İnternet ortamında verilecek reklam, sosyal medya tasarımı ve reklamları, arama motoru ve dijital platform tanıtım giderleri için %60 oranında, yıllık en fazla 400.000 $’a kadar desteklenmektedir.

4) Komisyon Gideri Desteği:

Steam, Appstore, Android Market, Origin, BATTLE.NET, Humble gibi platformlarda ürün satışına yönelik, hizmet sağlayıcı tarafından tahsil edilecek komisyonun %50’si desteklenebilmektedir. Maksimum destek tutarı 100.000 $’dır.

Bu ve bunun gibi destekler hakkında detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İletişim Formu

    +90 (312) 343 91 04

    Pazartesi – Cuma: 08:30 – 18:00
    Bir Telefon Uzağınızdayız...